lauantai 16. toukokuuta 2009

Kieputuksia

Helmetin foorumilla olen huomannut, että ajoittain tulee joitakin tiettyjä tekniikkabuumeja, jotka inspiroivat hetken aikaa monia koruntekijöitä. Jonkin aikaa sitten tehtiin runsaasti upeita riipuksia dominonappuloista, nyt olen ollut havaitsevinani jonkinlaista kieputtelubuumia. Kieputteluidolini on Sirpale, joka tekee aivan henkeäsalpaavan upeita koruja laadukkaista materiaaleista. 

Itsekin halusin kokeilla tätä tekniikkaa, joten tilasin pehmeää, ohutta hienohopealankaa ja aloin odotella inspiraatiota. Tänään tuntui vihdoin siltä, että kaipasin jotain pikkutarkkaa näperrettävää, joten ryhdyin toimeen. Ihan hetkessä nämä korvakorut eivät tosiaan valmistuneet, mutta puuha oli todella mukaansatempaavaa ja sain pitkästä aikaa ihan uutta kipinää korujen tekoon.

Olen lopputulokseen ihan tyytyväinen, vaikka kyseessä ovatkin ensimmäiset kieputtelukoruni. Hieman ne kaipaavat vielä patinaa pintaansa. Korvisten rungot ja koukut taivuttelin 0.8 mm puolikovasta langasta, kieputeltu lanka on siis pehmeää 0.5 mm hienohopealankaa. Mukana on pieniä, tummanvioletteja makeanveden helmiä sekä 2 mm pyöreitä hopeahelmiä. Täysin symmetriset ja identtiset nämä eivät ole, mutta juuri pienessä epätäydellisyydessä mielestäni piilee osaltaan käsityön viehätys. 

1 kommentti:

Raunin Helmikorut kirjoitti...

hienot, ja erittäin onnistuneet kieputtelut. onnitteluni niistä. tästä se kieputteluinto lähteekin :)