tiistai 21. huhtikuuta 2009

Mitä ehtii tapahtua kuukaudessa?

Pitkä aika onkin vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Kuvia ei ole luvassa nytkään, mutta tarinaa sitten senkin edestä. Palataan kuvapäivityksiin viimeistään viikonloppuna, niitä onkin odottamassa vino pino...

Kävin sunnuntaina ensimmäisen kerran elämässäni seisomassa markkinoilla myyntipöydän takana. Myynnissä oli ranne-, kaula- ja korvakoruja suht pieni määrä, sillä tapani mukaan aloitin valmistautumisen markkinoihin ihan liian myöhään ja onnistuin kehittämään siitä itselleni pienen paniikinkin. Pari viimeistä yötä ennen markkinoita myin unissani koruja, välillä menestyksekkäästi, välillä huonommin. Todellisuus kallistui tuohon jälkimmäiseen. Myyntipaikkani oli varjoinen ja koska ilma oli kaikkea muuta kuin keväinen, olin ensimmäisen parin tunnin seisoskelun jälkeen täysin syväjäässä. Onneksi termarissa oli kuumaa kahvia, viereisellä paikalla mukavaa juttuseuraa ja pari ystävääkin kävi viihdyttämässä, niin aika kului ihmeen mukavasti. Potentiaaliset asiakkaat tosin kävelivät viluisen näköisinä kaulukset pystyssä mahdollisimman nopeasti ohitse ja kauppa kävi varsin nihkeästi. Iltapäivän puolella alkoi lisäksi puhaltaa hirmuinen myrskytuuli, joka kaatoi korvakorutelineeni. Siinä vaiheessa aloin olla valmis lyömään hanskat tiskiin. Urhoollisesti kuitenkin värjöttelin paikalla lähes loppuun asti. Myyntipäivän jälkeen sulattelin itseäni saunassa, mutta siitä huolimatta olen nyt tulossa kipeäksi. Käteen jäi flunssan lisäksi opettavaisia kokemuksia sekä paljon myytävää verkkokauppaan, jonne eilen lisäsinkin jo ison läjän korvakoruja. Lisää on vielä tulossa.

Markkinakokemuksen lisäksi olen menneen kuukauden aikana ollut työllistetty lähinnä tilaustöillä. Ystäväni tilasi kahdeksan paria korvakoruja läksiäislahjoiksi vaihtaessaan työpaikkaa. Lisäksi hän vietti pyöreitä synttäreitä hiljattain, jolloin tein hänelle lahjaksi kaulaan Piinan. Jostain syystä tämä toinen tekemäni Piina tuntui kumman hankalalta verrattuna ensimmäiseen, jonka tein itselleni. Alku lähti hyvin liikkeelle, mutta sitten tein jatkuvasti virheitä ja jouduin purkuhommiin moneen otteeseen. Noh, tulihan siitä lopulta valmista ja löysin sille Tiimarista hauskan pakkauksenkin, vaalean noin 3 x 5 cm kahvallisen lahjakassin.

Pari tilaustyötä ja yksi ikuisuusprojekti on tällä hetkellä työn alla, mutta spontaanimpaan näpertelyyn tarvittava luovuus tuntuu olevan jossain lomailemassa. Ehkäpä se taas löytyy, kun ensin tilailen perustarvikevarastot täyteen, ne kun ehtyivät täysin markkinoiden alla.

Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja: